fredag den 28. august 2009

Urtelaks m. advocadotårn, persillekartofler og rodfrugtfritter!


Dejlig opskrift, specielt nu hvor efteråret nærmer sig og dermed de skønne rodfrugter også. Det skal udnyttes, og de kan jo anvendes på mange måder. Ved at lave en ret med et mix af bagte grøntsager og "rå" advocado opnår man en skøn og dejlig sammensætning.

Du skal bruge(4 prs.):

4 laksebøffer
200 g. rejer
1 stort bdt. dild
2 limefrugter
½ hokaido græskar
5 gulerødder
2 persillerødder
5 skiver knoldselleri
1 rødløg
1 fed hvidløg
salt/peber
olivenolie
Saften fra en lime
ca. 600 g. kartofler
1 bdt. kruspersille
2 klatter smør
4 modne avocadoer
1½ dl. cremefraiche 9%

Start med at skære hokaido, gulerødder, persillerod, rødløg og knoldselleri og meget tynde skiver. Bland det med olie, hvidløg, limesaft og salt og peber. læg det på en bageplade og bag det i ovnen v. 190 grader i ca. 30 minutter.
Tag kødet ud af avocadoerne og hak det i små stykker. bland det med saften fra 1 hel lime, samt en stor håndfuld hakket frisk dild, creme fraichen samt salt og peber.

Kog kartoflerne i letsaltet vand - når de er færdigkogte blandes de med fint hakket kruspersille, smør, salt og peber.
Laksebøfferne vendes i olie og en stor håndfuld frisk hakket dild samt saften fra en halv lime. De steges på panden, og der drysses med salt og peber over.
Anret det hele på en tallerken, og "drys" med rejer til sidst. Server evt. friskbagt brød til. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar