fredag den 7. august 2009

Sprødt rugbrød m. fjordrejer,nye asparges, urter og havtorn.


Dette er en vinder! Denne forret er nem at lave, ser smuk ud og smager utrolig lækkert. Hvis du gerne vil imponere dine gæster gør den sig godt ud på tallerknen og er super flot grafisk. Det skal dog siges at den er lidt sæsonbetinget, da den er bedst i juni-juli måned når de danske asparges er fremme. Havtornen kan udelades, men jeg ville personligt ikke gøre det, idet den tilføjer retten et hint af bitterhed. Havtorn er svær at opspore, men spørg hos din lokale grønt- eller fiskehandler om det er noget de kan skaffe til dig.

Til retten skal du bruge(4-5 prs.):

4 hvide asparges
4 grønne asparges
50 g. friskpillede fjordrejer(kan du ikke få fat i dem, så køb skalrejer)
krydderurter(dild, persille, kørvel m.m.)
3 TYNDE rugbrødsskiver
olivenolie
2 dl. let mayonnaise
kalvefond
nigellafrø(jomfru i det grønne)
havtorn
sukker

Start med Havtornen:
Havtorn er meget sure fra naturens side, men til gengæld sprængfyldt med vitaminer. Den indeholder både C-,A-,B-,E- og P vitaminer. Men for at kunne spise frugten, laver vi en sukkerlage af vand og sukker(ca. halv/halv) og koger det igennem. Læg havtorn i en skål og hæld sukkerlagen over. Lad dem trække.

Har du ikke kunnet opstøve nogle friske fjordrejer, så køb skalrejer, som du skal pille. Husk at få den sorte tarm langs rejens ryg ud. Dette kan gøres i god tid i forvejen.

Rugbrødet skæres i meget tynde skiver og deles på langs, så vi får nogle flotte tynde skiver. De ristes på en pande med lidt olivenolie, til de får farve og er sprøde. læg dem på et stykke køkkenrulle, så det kan trække væden ud af brødet og gøre dem ekstra sprøde. Har du lavet det på forhånd, så husk at lægge dem i en lufttæt boks, så de bevarer sprødheden.

Rør mayonnasien sammen med lidt kalvebouillon og evt en smule cayennepeber(men vær varsom) - smag den til.

Forbered de hvide asparges ved at skrælle dem, og knække bunden af. Du knækker også bunden af de grønne. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå og damp dem kort lige inden servering. De skal stadig have lidt bid.

Ved servering anrettes rugbrøddet skråt på tallerkenen, herefter lægges 3 små skefulde af mayonnaiseblandingen fordelt på brøddet. De dampede asparges lægges nu på, ca 4 stykker(2 hvide og 2 grønne). Læg 3-4 fjordrejer ovenpå og top herligheden af med masser af forskellige urter. Som et ekstra pift fordeler du 3-4 af havtorn frugterne over retten og slutter af med et lille drys nigellafrø i den ene ende. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar