mandag den 7. september 2009

Hvid chokoladeparfait

Hvid chokoladeparfeit er en skønhed at se på og en skønhed at spise. Den kræver faktisk ikke det store af dig, og den kan med fordel forberedes og laves færdig dagen inden, så den kun lige skal tages ud af fryseren inden servering. Jeg har testet opskriften fra http://www.spisbedre.dk/

Du skal bruge(6prs.):

Kiksebund:
150 g. Digestivekiks
75 g. smør
75 g. brun farin

Hvid chokoladeparfait:
150 g. hvid chokolade
75 g. sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
korn af 1 stang vanilje
3 dl. piskefløde
150 g. creme fraiche 38%

friske bær
5 cylinderforme/ringe på ca. 9 cm i diameter(eller 1 stor springform)

Kiksebund: knus kiksene, fx. i en pose. smelt smør og brun farin i en gryde v. svag varme. vend de knuste kiks i smørblandingen.
stil 6 cylinderforme på et stykke bagepapir el. lign der kan gå i fryseren. fordel kikseblandingen i bundene af formene, og pres den jævn og flad med bagsiden af en ske. Stil formene i fryseren mens du laver parfaiten.

Hvid chokoladeparfait:
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn i en skål i ca. 5 minutter med elpisker, til du har en hvid luftig masse. Pisk forsigtigt det smeltede chokolade i æggesnapsen.
Pisk fløden til skum. Tilsæt cremefraiche og pisk videre til cremen er tyk. Vendt forsigtgt flødecremen og æggemasse sammen til en ensartet creme.

Tag kiksebundende ud af fryseren og fordel iscremen over på bundene. Dæk med husholdningsfilm, og stil formene tilbage i fryseren i 4 timer og gerne indtil næste dag.
Ved servering tages parfaiten ud af fryseren 5 minutter inden servering. Du løsner ringene ved at holde en kuld m. varmt vand omkring i få sekunder. Du kan nu skubbe parfaiten ud af formen.
Pynt den med bær og evt. akaciehonning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar