lørdag den 15. august 2009

Lynsvitset Sesam/Wasabi Laks(el. tun) på sprød salatmix!

Jeg blev inspireret til denne forret en dag jeg sad og stenede til en af Gordon Ramseys mange tv-programmer. Fik ikke helt fat i alle ingredienserne, og slet ikke mængdeforholdene, men nu har jeg prøvet mig frem og resultatet blev ganske godt!
Jeg har her lavet den med laks, men tror den er bedst med tun. Fisken skal kun lige lynsteges, så den stadig er rå og lækker blød indeni.. mmmh sådan lidt sushi agtig!


Du skal bruge( 2 prs.):

2 laksesteaks/tunsteaks(eller få din fiskehandler til at udskære ét stort stykke tun)
wasabi paste
Sesam frø(ristede)
Nigella frø/Jomfru i det grønne
Babysalat
1 håndfuld bønnespirer
2 tsk honning(akacie kan gå an)
frisk ingefær, fintrevet(mængde efter smag)
3 forårsløg, fintsnittet på skrå
soya
olie
1 tsk. sukker

Fisken renses evt. for skind(gælder formentlig kun hvis du har købt laksesteaks). Den vendes i soya. Herefter smøres wasabi paste på i et TYNDT lag og rulles i en blandning af sesamfrø og nigellafrø.

Marinaden (af honning, ingeær, forårsløg, 2 tsk soya, lidt olie og sukker) blandes. Den blandes med den skyllede salat samt bønnespirer og lidt sesamfrø.

Den marinerede fisk steges nu på en meget varm pande, kort tid på alle sider - ca 30-40 sekunder på hver side. Tages af panden og skæres i tynde skiver.
Anret salaten på en tallerken og placer fiske-skiverne ovenpå. Dryp evt. rundet om tallerkenen med lidt indkogt balsamico.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar