fredag den 21. august 2009

Tomat - Rosmarin Foccacia

Mmmh dette brød er intet mindre end fantastisk. Det er ikke svært at lave, men skal hæve over to omgange for at få den helt rigtig luftighed. Til en foccacia kan man bruge mange forskellige slags fyld, ex. kartofler og rosmarin, basilikum, stegte løg, soltørrede tomater eller andet. I denne opskrifter har jeg brugt frisk tomat og rosmarin.
Brødet vil med garanti imponere dine gæster, og så er der bare næsten ikke noget bedre end et friskt hjemmebagt brød.

Du skal bruge( til 2 store foccacia el. ca. 15 boller):
30 g. gær
30 g. honning
625 ml. lunkent vand
500 g. hvedemel
500 g. durumhvedemel
30 g. salt
Frisk rosmarin
2-3 tomater
hvidløg
olivenolie
friskkværnet peber

Opløs gør og honning i det lunkne vand. Put de resterende ingredienser i(dog ikke alt saltet, du skal også bruge noget til marinaden.). Nu skal du ÆLTE! Skub, rul, slå og ælt dejen godt igennem i ca. 5 minutter. Det er æltningen, der idvikler strukturen i dejen og glutenen.

Form dejen til en kugle og læg den på en bageplade med bagepapir. Snit den med en kniv, så slapper den hurtigere af.
Lad dejen hæve for første gang. Den skal hæve til dobbeltstørrelse, det kan tage 40 min. til 1 time, afhængig af temperaturen i rummet hvor det står til hævning.

Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse, skal det æltes igennem igen. Slå alt luften ud af den og ælt den godt igennem i 1 minut.
Hak den friske rosmarin og bland det med finthakket hvidløg, olivenolie, salt og peber. Skær også tomaterne i skiver og halver dem.

Nu kan du forme brødet som du vil og tilføje tomaterne og marinaden. Put lidt marinade på og pres det ind i dejen, gør det samme med tomaterne. Brug ca. 2 halve tomater pr stk, hvis du laver boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbeltstørrelse igen. Tænd ovnen på det højeste den kan gå op på, og sæt bollerne ind - men være varsom, ikke noget med at smække med ovnlågen eller lign så luften ryger ud af bollerne.
Bag dem ca. 15 min. eller til de ser færdige ud. Hold godt øje med dem, da det går stærkt ved så høje temperaturer. Bank på dem under bunden , lyder det hult er de færdige.
Så snart du har taget dem ud af ovnen, bør du give forcacciaen et godt drys med din bedste olivenolie og lidt havsalt. Lad dem afkøle og velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar