onsdag den 26. august 2009

Schnitzel m. citronbønner, bagt grønt og cremedip!

Simpel og sund aftensmad, som er hurtigt lavet og som næsten passer sig selv. Har du en masse grøntsager i køleskabet, kan du bruge dem til at bage i ovnen - kun fantasien sætter grænser. I denne opskrift har jeg oplyst hvad jeg selv brugte - det er svært at sætte antal på grøntsagerne, så prøv dig frem i forhold til hvor meget du tror du kan spise, og i forhold til hvilke grøntsager du bruger:

Du skal bruge(2 prs.):

2 Skinkeschnitzler(gerne krydrede)
Bagt grønt:
4 - 5 alm. kartofler
3 gulerødder
2 rødbeder
½ rødløg
½ squash
2 skiver knoldselleri
1 fed hvidløg
frisk rosmarin
olivenolie
salt/peber
Citronsaft fra en halv citron

Bønnesalat:
250 g. friske bønner
2 tomater i stykker
sesamfrø
Marinade:
ca 2 tsk. olivenolie
citronsaft
citronskal fra en ½ citron
½ fed finthakket hvidløg
1 tsk honning
en smule salt/peber

Cremedip:
2 dl. creme fraiche 9%
salt
peber
citronsaft

De bagte grøntsager skal først i ovnen, så start med at skære dem i passende stykker. Bland dem med hakket hvidløg, rosmarin, olie, citronsaft, salt og peber. Bland det godt sammen og bag det i ovnen v. 200 grader i ca. 45 min. eller til du synes grøntsagerne har fået nok.

Kog bønnerne meget kort i letsaltet, kogende vand - tag dem op af vandet og lad dem køle af. Skær tomaterne i stykker og bland dem med bønnerne og sesamfrø.
Bland alle ingredienser til marinaden og hæld det over bønnerne.

Bland også ingredienserne til creme dipen og steg til sidst hurtigt schnitzlerne på en varm pande med olie v. høj varme, skru ned til medium varme og steg schnitzlerne yderligere 1-2 minutter på hver side.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar