torsdag den 6. august 2009

Italiensk grillet Polenta m. tomatsaucé.


Hvis der er noget folkefærd i verden, der forstår sig på simple grundlæggende råvarer i fantastiske kompositioner, er det italienerne. Derfor er min blogs første opskrift indlæg også af denne type. Denne rets sammensætning er exeptionel grundet kombinationen af den sprøde polenta og ruccola, den søde tomatsauce, salte parmaskinke og bitre ruccola. Simpelt - men himmelsk. Mest velegnet som forret.


Start med polentaen; den kan laves dagen før og sættes på køl. Du skal bruge:
Polentagryn(fintmelet majsgryn, købes i specialforretninger)
en smule smør
1 håndfuld friskrevet parmesanost
Salt/peber

Tomatsaucé:
2-3 fed hvidløg
jomfru olivenolie
1 bdt. basilikum
2 ds. flåede tomater(helst øko. - de smager bare bedre)
balsamico olie
en smule smør
1 håndfuld friskrevet parmesanost
salt/peber

Derudover skal du bruge:

1 bk. ruccola
1 pk. parmaskinke
parmesanost(1 hel Grana Padano er bedst)
balsamicoolie

Kog polentagrynene efter anvisning på pakken, til de har den rette, grødagtige konsistens. Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber, en lille klat smør og friskrevet parmesanost. Hæld polentaen ud i et 2½ cm. tykt lag på en olieret bageplade og lad den kølne helt af, til den er stivnet. Skær den i mindre stykker, og steg dem sprøde på en olieret grillpande lige inden servering.

Start med at hakke 2-3 fed hvidløg. Svits det nænsomt i olivenolie sammen med nogle hakkede basilikumstilke. Tilsæt et par dåser flåede tomater, krydr saucen med havsalt og sort peber og lad den simre ca. 30 minutter.

Tag den færdige saucé af varmen og rør en stor håndfuld basilikumblade i(stilkene hakkede du tidligere). Tilsæt et skvæt balsamico olie, en klat smør og en håndfuld friskrevet parmesan.

Anretning:

Anret de grillede stykker polenta på tallerkner(1-2 pr. person), hæld lidt tomatsaucé over og server dem med ruccola rullet i parmaskinke. Slut herligheden af med at rive lidt parmesanost over og dryppe med lidt balsamico olie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar