lørdag den 15. august 2009

SKØN Tiramisu.


Skal du imponere nogen med en dessert? Så prøv med Tiramisu. Efter jeg lavede den til min kæreste engang i tidernes morgen, har det været hans absolutte yndlings dessert. Den er overraskende nem at lave, og kræver næsten kun lidt pisking.. og så er den deeeejlig cremet.. Mmmh mums! Tiramisuen kan laves på flere måder, med små ændringer, men jeg har efterhånden prøvet mig frem nogle gange, og er endt op med denne konklusions-opskrift:

Du skal bruge(til et ildfast fad - ca 8-10 pers. afhængig af styk-størrelse):

2 pk. ladyfingers(aflange kiks - findes i de fleste supermarkeder)
ca. ½ l. stærk kaffe
1 dl. mørk rum(ex. captain morgan)
500 g. mascarpone(italiensk cremet ost)
4 pasteuriserede æggeblommer(2 bægre)
4 pasteuriserede æggehvider(ca. 2-3 bægre)
100 g. rørsukker
1 spsk. vaniliesukker
kakaopulver

Pisk pasteuriserede æggehvider m. sukker til cremen er stiv(et godt råd er at bruge en el-pisker hvis du har det. Hvis ikke må du bare piske lidt længere tid ved håndkraft - hav tålmodighed, cremen skal nok blive stiv til sidst).

I en anden skål piskes de pasteuriserede æggeblommer med mascarpone og vanilie.
Pisk de to cremer sammen.

Dyp ladyfingers kort i kaffen og placer dem i et ildfast fad. Dryp rom over dem(husk, alt med måde) og kom cremen ovenpå så det dækker. Gentag dette forfra en gang mere.
Stil Tiramisuen på køl(m. film over) - Det er mest optimalt hvis den får lov at stå natten over, men en halv dag kan også gøre det.

Lige inden servering drysses tiramisuen med kakao, hvorefter den skæres ud og serveres på tallerkner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar