søndag den 13. september 2009

Semi - tørrede dadeltomater


Åh åh åh er der noget jeg elsker, så ér det da de knapt lige solkyssede tomater, som man kan få ved special udvalgte forretninger. Når man først har smagt "the real deal", så køber du ALDRIG de såkaldte soltørrede tomater på glas i supermarkedet igen. Min personlige favorit er den italienske slags der fåes hos Kong Gulerod i Bruunsgade, Århus - nam nam nam!

Her er dog en lille opskrift, hvis du selv har lyst til at lave dem - det er så nemt så nemt, og smager jo himmelsk!

Du skal bruge:

dadeltomater, helst sicilienske(mængde afhænger af hvor stor portion du vil lave)
1-1½ fed hvidløg, i tynde skiver
frisk basilikum blade
tørret oregano
salt/peber
God Olivenolie

tænd din ovn på det lavest den kan stå på(på min ovn er det 80 grader). Lad den varme godt op!
Skær tomaterne i halve og tag så meget af "fyldet" ud af dem som muligt. Læg "tomatskallerne" i en skål og bland dem med rigeligt olie, det fintskivede hvidløg, basilikumblade og 1 spsk oregano(afhængig af hvor mange tomater du har). Krydr til sidst med salt og peber.

Fordel tomatblandingen ud på en bageplade(du behøver ikke bruge bagepapir), og sæt dem i ovnen. Her skal de langtidsbage i ca. 2 timer, eller indtil du synes de har den rette smag og konsistens.

Når de er bagt færdig tager du dem ud af ovnen og lader dem køle af. Put dem på glas eller i en skål og hæld gerne lidt ekstra olie over dem. De kan nu stilles på køl og bruges efterhånden som du får lyst til dem.
Wauw, SOOO simple, but SO good!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar