søndag den 13. september 2009

Hjemmelavet Æblemost


Efteråret er over os, og dermed åbnes også op for en masse lækre råvarer i Norden. Én ting der er let tilgængelig og som der er rigtig meget af rundt om i landet er æbler. Smid endelig ikke de nedfaldne æbler i haven ud, men lav istedet en skøn most, hvis du har en juicepresser el. lign.
Æblerne hér er venligt sponsoreret af Helle - jeg siger TAK!

Du skal bruge:
ÆBLER i massevis
en el-juicepresser
en gryde
et termometer
flasker til at hælde saften over på.
finhullet si

Det er så nemt og så skønt at lave sin egen most. Start med at skære æblerne ned i mindre stykker, halve eller kvarte afhængig af din juicepressers kraft.
Kør så æblerne gennem presseren og hæld saften over i en gryde.

Nu skal saften pasteuriseres så det kan holde længere i køleskabet. Dette gør du ved langsomt at varme det op i gryden til 80 grader - det er her du skal bruge stegetermometeret. Husk at røre rundt ind imellem.
Når der har nået de 80 grader, tager du gryden af panden. Lad evt. mosten køle lidt af.

Der vil formentlig stadig være en del æblerester tilbage i saften, så det skal du ha siet fra. Dette gør du bare med en si, som du holder over en skål. Saften ryger i skålen, æbleresterne bliver i sien. Gør det gerne 2-3 gange.

Nu har du en skøn most, som bare skal hældes på flaske. Afhængig af æblesort kan du fortynde mosten med lidt vand, hvis den er for sur eller kraftig i smagen.
Drik den afkølet, gerne med lidt isterninger i!

Velkommen EFTERÅR!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar