onsdag den 16. september 2009

Jordskokkesuppe m. svampe og pastinakfritter

Troels, den her er til dig;) - Jeg håber dog der er andre derude, der kan bruge den. Vi nærmer os koldere aftnener og dér er det godt med lidt suppe ind imellem. Denn suppe er lækker og dejlig sund og mættende, og så bruges kun de råvarer der er allerbedst lige nu.Du skal bruge:

300 g. pastinakker
75 g. porrer
2 fed hvidløg
1 rødløg
½ dl. grofthakket persille
300 g. kartofler
500 g. jordskokker
1 citron
2 spsk. olie
15 g. smør
4 dl. vand
4 dl. madlavningsfløde
salt, peber
safran
evt. lidt friskrevet muskatnød¨
evt. cayennepeber
200 g. rensede svampe(champignon og kantarel)

Start med at lave pastinakfritterne. Skær ultra tynde skiver af en halv pastinak med et juliennejern. Opvarm ca. 2 cm. neutral olie i en gryde og læg forsigtigt de tynde fritter i, når det er varmet helt igennem - sørg for at fritterne ikke hænger sammen. Hold øje med dem, det går stærkt og tag dem op så snart de er brune... læg dem på køkkenrulle og krydr med salt og evt lidt cayennepeber. Får de for lidt, bliver de bløde, så prøv dig frem.
Skær gulerødder, rødløg, pastinakker(gem en halv til fritter), hvidløg og porer i mindre tern og lad dem svitse godt i lidt olie og smør. Rens kartofler og jordskokker godt, skær dem i mindre tern og lad dem trække lidt i citronsaft. Put kartoflerne og jordskokker i gryden til de andre grøntsager og rør godt rundt.

Tilsæt vand og fløde og lad det koge op. Tilsæt persille og kog det i ca. 20 minutter. Nu er grøntsagerne godt møre, og de skal nu blendes til en cremet suppe. Smag den til med salt og peber og evt lidt friskrevet muskatnød. Er suppen for tyk kan der tilsættes lidt vand og koges op igen.
Rens svampene, og svits dem kort på panden og put dem i suppen lige inden servering. Drys med safran og lad det trække ned i suppen(rør IKKe rundt). LIGE INDEN du serverer suppen, putter du de sprøde pastinakfritter henover - velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar