mandag den 7. september 2009

Rimmede kammuslinger m. pastinakchips og æblesalat


SKØN lille delikat dessert, som er fyldt med smag. Den bitre æblesalat akkompagnieres godt af den søde kammusling og de salte pastinakfritter. Så har du lyst til at være lidt kreativ og imponere en du holder, så giv dig i krig - det er slet ikke svært!

Du skal bruge (6 prs.)

6 store kammuslinger
olivenolie
1 citron
1 julesalat i tynde strimler, uden stok
1 pastinak
2 let syrlige æbler(gerne røde)
2 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
neutral olie
1 bdt. brøndkarse eller dildblomster
2 dl. mayo af god kvalitet
1/4 l. granatæblejuice

evt. kaviar

Skær tynde skiver af kammuslingerne, drys let med salt og lad det trække i køleskabet i ca. en time inden servering. Vend dem i olivenolie, med en smule citronsaft. krydr med peber.

Lav en marinade af æbleeddike og olivenolie. julesalaten i tynde skiver blandes i eddiken sammen med æbler i små stykker.
Pastinakken skæres super tyndt, skyldes i koldt vand og duppes tørre. Hæld neutral olie i en gryde ca. 2 cm. og varm det godt op. steg pastinakstykkerne i til de bliver brune(pas på, det går stærkt), og læg dem på fedtsugende papir, drys med lidt salt med det samme.

Kog granatæblesaften ind til sirupskonsistens og bland halvdelen i mayonnaisen.
Anrettes med et par dråber mayoblanding i bunden, æblesalat ovenpå, herefter tynde skiver kammusling og chips. dryp med lidt af granatæblesiruppen og pynt med brøndkarse eller dildblomster - tilføj evt også lidt kaviar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar