mandag den 11. januar 2010

Basis opskrift på PIZZADEJ og TOMATSAUCE.


Dette indlæg omhandler basisopskrift på en god, velsmagende pizzadej og ligeså lækker tomatsauce. Opskrifterne er inspireret af Jamie Oliver's fra hans kogebog "Jamies Italien". Jeg har dog tilføjet lidt ændringer, som jeg har gjort mig af erfaring hen ad vejen.

PIZZADEJ(ca. 6 store pizzaer):

Du skal bruge:
1½ pose tørgær
1 spsk. rørsukker
ca. 6½ dl. lunkent vand
800 g. hvedemel(evt. 500 g. hvede og 300 g. spelt for grovere version)
200 g. durummel
1 spsk knust havsalt.

Opløs gær og sukker i lidt af vandet og lad blandingen stå lidt. Bland mel og salt  i en anden stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld gærblandingen og resten af vandet i.  Bland dejen lige så stille sammen med en gaffel, ved at røre rundt i cirkler. Når du ikke kan røre rundt mere, skal du starte med at ælte.
Sørg får at ælte godt igennem, gerne i 5-10 minutter, så den bliver god og elastisk.
Lav evt dejen lidt før den skal bruges - vikl da blot dejen ind i film og læg den på køl.

Dejen skal hæve i ca. 15-30 minutter som minimum, så bliver den bedst. Du er nu klar til at rulle dejen ud på bordet.

TOMATSAUCÈ:

ekstra-jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
2 dåser økologiske hakkede tomater(de økologiske smager bare af mere)
1 bdt. frisk basilikum
havsalt og frisk peber
en knivspids paprika
1 tsk sukker

Alle ingredienser blandes, og blendes med stavblender kort. Det behøver ikke blendes til en glat mos, da der også gerne må være lidt tomatstykker i. Er du til en meget grov tomatsauce, bør du undgå at blende, men istedet presse hvidløget og hakke basilikumbladende i saucen. Du er nu klar til at smøre saucen på pizzaen.

Se evt. de to andre indlæg for forslag til pizzafyld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar