mandag den 11. januar 2010

Italiensk pizza m. parmaskinke, svampe, ruccola og trøffelolie.


Det er ved at være længe siden jeg har skrevet et indlæg, men det betyder jo selvfølgelig ikke at jeg ikke har lavet mad. Jeg har løbende taget billeder, men bare ikke fået lagt dem ud. Så de skal selvfølgelig deles med jer derude.
Her er der opskrift på en god italiensk pizza, som er lavet på traditionel vis med god tomatsauce og lækker frisk mozarella. Det er SÅ vigtigt at man ikke bruger revet ost til pizza, det er en udbredt misforståelse, som de "danske" pizzarier desværre har indført i vores hjem. Jeg brugte 1 mozarella til 1 stor pizza, men man kan og sagtens bruge mindre. Nedenunder dette indlæg kan du se basis opskrift på pizzadej og tomatsauce, så her får du et lækkert forslag til fyld.


Pizzaen med tomatsauce og frisk mozarella.

Det vigtigste ved en rigtig god pizza ér at huske at mindre er bedre end meget. Dermed ment, at man ikke skal overdynge en pizza med en masse fyld, så man ikke kan se tomatsaucen til sidst, men istedet moderere fyldet sådan at man får mulighed for at smage godt på hver en ingrediens.

Til 1 stor pizza skal du bruge:

(1-2 spsk. tomatsauce(se opskrift i indlæg nedenunder) + ca 1 pk. frisk mozarella)
pizzadej ( selvfølgelig hjemmelavet - se opskrift nedenunder)
1 pk. parmaskinke(eller serranoskinke)
1-2 håndfulde svampe i skiver, champignon - kantareller - bøgehatte
friskskyllet ruccola
nyrevet parmesan ost
2-3 tsk. trøffelolie
flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Inden du går igang, tænder du for ovnen og sætter den på det højeste den kan. Jeg bager ved 250 grader. Har du en stenplade til ovnen, så husk at læg den i bunden af ovnen når den stadig er kold, så pizzaen kan blive bagt på den.
Drys mel på et bord, og rul en passende mængde dej ud så tyndt som muligt. Jo tyndere jo lækrere, og den kan blive rigtig sprød. Har du ikke en stenplade, lægger du nu pizzabunden på et stykke bagepapir på en bageplade. Smør bunden med tomatsaucen og riv mozarellaen i stykker og drys det ud over pizzaen(se evt. billede).
Fordel svampene over pizzaen. Der skal nu ikke flere ingredienser på, da resten lægges på lige efter pizzaen er kommet ud af ovnen. Har du stenplade i ovnen, bruger du pizzaspatlen og skubber pizzaen over på denne, og placerer den på pladen i ovnen, hvis du bager den på en bageplade, placeres den midt i ovnen. Bag den ca. 10-15 min. eller indtil osten er smeltet og pizzakanten er flot brun. Husk at holde godt øje med den, da ovnen står på meget høj temperatur.


Pizzaen som den skal se ud med det fyld der skal på, inden den kommer i ovnen.

Så snart du har taget pizzaen ud af ovnen lægger du parmaskinken på, drypper forsigtigt trøffelolien udover(men vær forsigtig - den er MEGET kraftig i smagen, og man kan nemt ødelægge pizzaen med for meget) drysser lidt ruccola udover og river frisk parmesan på.
Kværn til sidst lidt peber udover og drys med salt flager.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar