onsdag den 13. januar 2010

Svinemørbrad m. kerne af krydderfars og pistacie.


Denne lækre variant af svinemørbrad kan nemt laves både til hverdag og som gæstemad. Pistacien giver den et ekstra pift og en lille kant af salt.
Denne aften serverede jeg den med ovnbagte fritter og hjemmelavet tomatsalsa. Hertil kan man også servere en god frisk salat.

Du skal bruge(2-3 prs.):

1 svinemørbrad
1 pk parmaskinke(serranoskinke kan også bruges)
200 gr. svinefars
bredbladet persille, hakket
1-2 fed presset hvidløg
pistacienødder
1-2 æg
½ dl. mælk
salt/peber

Start med at bland farsen af svinefars(bruger du ikke det hele, kan du stege resten som frikadeller, som kan fryses), persille, hvidløg, pistacienødder, æg, mælk samt salt og peber. Lad det trække lidt.
Puds svinemørbraden af for det værste fedt, og skær den evt lidt op(men IKKE helt igennem), så fyldet kan være der. smør godt med farsblanding på, og luk den sammen. Rul parmaskinken omkring svinemørbraden og hold formen ved at vikle stegesnor omkring.

Mørbraden svitses godt på alle sider på en pande og steges herefter i ovn v. 180 grader. Tag temperaturen på kødet med et stegetermometer - når det har nået ca. 65 grader tages den ud af ovnen. Pak den ind i sølvpapir og lad den hvile i 5-10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar