mandag den 19. oktober 2009

Salvie kylling m. skorzonerødder, Hokaido, Persillepesto, sprød parmaskinke og kørvelrods soufflé!


En lørdag aftensmenu, da jeg havde lyst til at eksperimentere lidt med nye råvarer. Jeg havde købt skorzonerødder og kørvelrod, som jeg ikke havde arbejdet med før, så jeg hoppede ud i at eksperimentere. Alt maden er lavet helt uden opskrifter, så mængdeangivelserne bliver lidt på slump:

Du skal bruge(2 prs.):

Salvie-kylling:
2 stk. kyllingefileter
ca. 6-7 blade frisk salvie
½ citron i skiver
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 mozarellaost i skiver
salt/peber

Skorzonerødder:
5 skorzonerødder
1 håndfuld hakket persille

Persillepesto:
1 bdt. frisk persille
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt/peber
citronsaft

Hokaido:
½ hokaido græskar i skiver(fjern kernerne)
1 fed hvidløg, presset
olie
citronsaft
salt/peber

Kørvelrods sufflé:
3 stk. kørvelrod
1 bouillion terning
salt/peber
fløde 7%

Andet:
Parmaskinke(1pk.)


Start med at skære Hokaidoen. Skallen på den kan godt være ret hård, sørg for at få det hele af og skær den i skiver. Bland det med resten af ingredienserne.
Tænd ovnen på 190 grader og bag hokaidoen i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennemstegt.
Steg også parmaskinken ved at lægge det på risten i ovnen, hold øje med dem da det hurtigt bliver færdigt. Tag det ud og læg det på køkkenrulle, så det kan sue det sidste væske væk.

Blend alle ingredíenser til persillepestoen, tilsæt evt. en anelse fløde for at gøre den grønne farve lysere.
Skær kyllinge fileterne næsten igennem på det flade led, og læg osten, salvie bladene, citronskiverne og hvidløget på. Krydr med salt og peber. Bag fileterne i ovnen i et ildfast fad ved samme temperatur som hokaidoen, cirka samme tid - tjek efter om de er gennemstegte.

Skræl og skær kørvelroden i mindre stykker. Kog kørvelroden til de er gennemkogte med lidt bouillon. Si vandet fra og blend det med lidt fløde og salt og peber. pisk det sammen med 2 æg og put det i to små oliesmurte forme(portionsstørrelse) og bag også dem i ovnen ca. 10-15 minutter.

Skræl skorzonerødderne under rindende vand. Det er vigtigt at du ikke lader rødderne ligge uden vand, for de bliver hurtigt brune. Når du har skrællet det yderste lag af skorzonerødderne af, skræller du resten i tynde strimler og lægger dem direkte i en skål med koldt vand. Når du har skrællet alle rødderne, lynsvitser du dem på panden i nogle minutter, så de er gennemstegte. Tag  dem af panden og bland dem med det hakkede persille.

Så er der kun tilbage at anrette og nyde. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar