Du skal bruge( ca. 17-18 boller):
1 l. koldt vand
1/4 pk. gær
1 spsk salt
1 spsk sukker
Havregryn
Sesamfrø
Durummel
Groft speltmel
Hvedemel
En håndfuld grofthakkede hasselnødder
appelsin skal fra 3/4 appelsin
Fint revet frisk ingefær efter smag
Fint revet frisk ingefær efter smag
Bland vand med gær, salt og sukker. Bland de resterende ingredienser i på slump - dejen skal have en passende sej konsistens, og må gerne være klisret. Det er ikke meningen du skal kunne ælte denne dej, så pas på med for meget mel, så den ikke bliver helt tør. Hellere meget klistret end for meget mel.
Kom flere lag film på skålen, så den kan hæve uden ilt på køl, gerne natten over.
Skær dejen ud i passende størrelser og bag dem v. 220 grader v. varmluft, helst på en stenplade i ovnen, men ellers på bagepapir på en bageplade. Bages til bollerne lyder hule, når man slår under bunden - pas på de ikke får for meget!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar